Poruka KasiopejacaLizzardi i njihovi sluge u ljudskom obličju – Konzorcij, trenutno ulažu veliki napor da kreiraju jednu novu rasu i kontroliraju je, kao i ostatak čovječanstva.

Nestale osobe često tamo završavaju, pogotovo «izgubljena» djeca. Svake godine oko 10% više djece nestane, u svrhu ovih eksperimenata. Oni onda izlažu njihova tjela raznovrsnim patnjama, da bi odredili koju vrstu modifikacije primjeniti na DNK.

OPS entiteti koji obitavaju u 4. denzitetu hrane se bićima na 3. 
  OPS bića sa 3. nivoa - ljudska bića, crpe svoju energiju sa 2. i 1. denziteta, zato vi nanosite bol onima iz životinjskog carstva, koji egzistiraju na 2. nivou, kao uostalom - i sebi samima.

Određene vrste vanzemaljaca otimaju ljude i podvrgavaju ih najtežim patnjama prije nego što ih ubiju – i tako osiguravaju maksimalan transfer energije.
 Ekstremni strah i patnja proizvode kod čovjeka specifičnu vrstu duhovne energije negativne prirode kojom se ovi entiteti napajaju i tako održavaju u životu, jer to je jedan od načina njihove ishrane, baziran na specifičnoj strukturi njihovog metaboličkog sistema. Ovo oslikava eterični metod konzumiranja hrane/energije.
Drugi način njihove ishrane ostvaruje se fizičkim putem kao npr. konzumiranjem krvi ili njenih sastojaka, jedino je način unošenja nešto drugačiji i ostvaruje se kroz pore.

Sivi (Greys) su u stvari kibernetske sonde 4. denziteta i u stalnoj su upotrebi od strane Reptoida, a takođe oponašaju i njihov način ishrane.
Sivi egzistiraju samo kroz interakciju sa dušom reptoida, što se ostvaruje tehnologijom koja je daleko izvan ičega što vi trenutno možete razumijeti. Sivi nisu samo konstruirani umjetnim putem, nego također mogu funkcionirati i kao fizička i mentalna projekcija reptilskih bića. Imaju mnoga svojstva i sposobnosti kao i reptoidi, osim što su potpuno drugačijeg fizičkog izgleda i što nemaju individualnu dušu, a i njihova biološka struktura je dosta drugačija. Međutim, s obzirom da isto funkcioniraju, da bi se održali i kao «projekcije», oni također moraju apsorbirati hranljive sastojke na isti način.

Reptoidi su najsličniji uspravljenim aligatorima, s humanoidnim karakteristikama lica, i visoki su između 170 i 220 cm. Moraju neprestano crpiti velike količine negativne energije od onih sa 3-ćeg, 2-gog itd. nivoa. 
Oni već odavno manipuliraju i vremenom, kreću se naprijed i nazad kroz njega, da bi što bolje uskladili stvari. I tako oni stalnim putovanjem kroz vrijeme manipuliraju vašu povijest, kako bi najbolje obavili ono što su zamislili.

Eden. To je bio i period poznatog Adamovog «grijeha». Ta priča o grijehu je u stvari simbolični izraz onoga što se tada dogodilo, tj. preuzimanje kontrole čovječanstva od strane reptoida.
Pravi identitet zmije u tadašnjem Edenu, koja je nagovorila Evu da pojede jabuku je u stvari ta reptoidna rasa. To u stvari znači promjenu ljudskog genetskog koda i ograničavanje većine dotadašnjih sposobnosti ljudskog bića, uključujući i formiranje tzv. «reptilskog mozga» ( R-kompleks ). Ukodirane su osobine koje čovjek nikada prije nije poznavao, kao npr. zavist, simbolično je predstavljena u biblijskoj priči o Kainu i Abelu.
Lizard stvorenja su tako uspjela genetski modificirati ljudska bića u svrhu svoje ishrane.